De forens aan het woord

Afgelopen vrijdagavond organiseerde RTV Rijnstreek in het kader van ‘de driedaagse over bereikbaarheid’ een debat in de bblthk, waarin verschillende gezichtspunten aan tafel gedeeld werden. Eén van de deelnemers was Sander van Veldhuizen, die vanuit zijn ervaringen als forens was gevraagd zijn gezichtspunten te delen.

Op de site van RTV Rijnstreek staat een artikel met uitspraken van Sander (klik op de afbeelding voor het hele artikel

Wie is verantwoordelijk?

In het artikel vraagt Sander zich af wie er verantwoordelijk is voor de bereikbaarheid, de ontsluiting en de huisvesting binnen Wageningen en er naar toe, als de WUR wil groeien naar 15.000 studenten en er nieuwe bedrijven – die veel samenwerken met de WUR – naar Wageningen gaan komen. Een terechte vraag lijkt ons. Kun je de gemeente zomaar verantwoordelijk maken voor de lasten die ontstaan door de keuzes die je als instituut of bedrijf maakt?

Sander roept de betrokkenen dan ook op om eerst na te denken over de grenzen die we als stad aan groei stellen alvorens rigoureuze aanpassingen te maken aan onder andere infrastructuur. Wij zijn het van harte eens met die oproep.

Ons verslag van de debatavond is hier te lezen.