kruispunt busbaan Mondriaanlaan vanaf sterflat Dijkgraaf

7 juni 2022 inloopbijeenkomst westelijke ontsluiting
Campus – Mondriaanlaan

Het schetsontwerp voor het project ‘Mondriaanlaan en westelijke ontsluiting Wageningen Campus’ is klaar. De gemeente Wageningen en Wageningen University and Research organiseren op dinsdag 7 juni van 18.00 – 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het stadhuis. Aanmelden is niet nodig.

Het heeft even geduurd, maar het schetsontwerp van het kruispunt busbaan – Mondriaanlaan is nu klaar. Mensen die op de een of andere manier eerder bij het project betrokken waren, hebben er woensdag een e-mail over gekregen. Direct omwonenden van het project krijgen ook per brief een uitnodiging; het is dus mogelijk dat je het twee keer ontvangt. Omdat het ook mogelijk is dat je de informatie niet ontvangt, hebben we besloten er via dit blog aandacht aan te besteden. De brief zelf kun je via een link onderaan dit blog lezen.

Even bijpraten

Omdat de laatste informatie over het kruispunt en de westelijke ontsluiting al ruim een jaar oud is, hebben we hieronder wat informatie bij elkaar gezet, die je mogelijk interessant vindt.

  • Op 28 april 2021 presenteerden de gemeente en WUR via een zoomsessie vier mogelijke ontwerpen van de westelijke ontsluiting Mondriaanlaan / Dijkgraaf / Akkermaalse bos  In ons nieuwsbericht kun je de details nalezen.
  • Hierna was er nogal wat commotie over het fietspad aan de noordkant van de busbaan, waarvoor de WUR alvast bomen kapte. Op onze pagina ‘In de pers’ kun je artikelen lezen die hierover in 2021 in de pers verschenen.
  • Oud-wethouder De Haan vertelde onlangs aan De Gelderlander dat 700 auto’s met een pasje via de westelijke ontsluiting naar de Campus kunnen. Het is de bedoeling dat het  huidige fietspad aan de zuidkant van de busbaan wordt aangepast. In april 2021 werd hier op doorgevraagd (zie ons nieuwsbericht) en zowel door de WUR als de gemeente werd gezegd dat het om 700 verkeersbewegingen gaat; dus 350 auto’s heen en terug.
  • Uitnodiging inloopbijeenkomst schetsontwerp 7 juni 2022, brief van de gemeente Wageningen in pdf

Tot ziens op 7 juni!