denk mee over het ABR

Provincie nodigt uit mee te denken over het ABR

De provincie Gelderland nodigt ons uit om via een digitale kaart mee te denken over de inrichting van de Mansholtlaan en de Nijenoord Allee. De gemeente Wageningen start in april een vergelijkbaar proces over de effecten op de omliggende wijken. 

Via deze link ga je direct naar de informatie
en de digitale kaart van de provincie.

Eerste ronde gaat over uitgangspunten wegontwerp

De provincie legt uit dat je tot en met 21 maart 2021 via de digitale kaart kunt meedenken over het Alternatief Bestaande Route (ABR), maar zegt ook “De ruimte om hierin mee te denken is helaas beperkt. Er ligt al veel vast omdat het ABR gaat over het opwaarderen van bestaande wegen in een bestaande omgeving”. In tegenstelling tot eerdere berichten komen er daarom geen ontwerpateliers.

Drie vragen

In deze eerste ronde worden drie vragen gesteld, die je kunt vinden via de groene buttons op de kaart. Reacties worden anoniem op de kaart geplaatst.

deel kaart abr meedenkronde

Via de kaart kun je ook de uitkomsten lezen van de digitale cafés Roghorst en Tarthorst, eind november 2020, en het digitale café Noordwest op 29 januari 2021.

Als je bij de beantwoording van de vragen je emailadres en postcode geeft, houdt de provincie je op de hoogte van volgende stappen.

Gemeente Wageningen start in april

De gemeente Wageningen zal naar verwachting in april op eenzelfde manier de gelegenheid geven om vragen te stellen. Dit gaat  over de effecten van de ABR op de omliggende wijken. “De gemeente maakt dit nog bekend via onder meer de gemeentepagina in De Stad Wageningen en via een mail naar reeds betrokken omwonenden/belanghebbenden.”

En de westelijke ontsluiting?

Hoewel het tijdens het digitale café Noordwest vooral ging om de westelijke ontsluiting van de Campus, vermeldt de provincie niets over de stand van zaken. Het lijkt erop dat ze deze ontsluiting geen onderdeel van het ABR vindt en daarmee geen provinciale taak. We nemen aan dat de gemeente Wageningen er in april meer over vertelt.