Vrijgave MER vertraagd door Corona

Wij hebben vandaag een bericht gekregen van de provincie Gelderland, over de voortgang van het project en de impact die de uitbraak van COVID-19 heeft op de planning van het project Beter Bereikbaar Wageningen.

De mail van de provincie Gelderland luidt als volgt:

“Via deze weg willen we jullie informeren over het nieuwsbericht dat we later deze dag op onze website willen plaatsen over het vrijgeven van het milieueffectrapport (MER).

Maar allereerst hopen we dat jullie, en de mensen in jullie omgeving, gezond zijn en dat zo houden. Door de uitzonderlijke omstandigheden door het coronavirus waarin we ons allen bevinden, mogen we op korte termijn geen fysieke bijeenkomsten organiseren. We hebben tijd nodig om dit op een andere manier te organiseren.

Via onderstaand bericht brengen wij dit naar buiten.

Vrijgave MER licht vertraagd door Corona

De situatie met COVID-19 (coronavirus) heeft invloed op de afronding van het milieueffectrapport (MER) van Beter Bereikbaar Wageningen en het daaraan gekoppelde vervolgproces. De oplevering van het MER wordt iets vertraagd. Hierdoor zal ook het moment van vrijgave van het MER door Gedeputeerde Staten wat later worden dan de oorspronkelijk geplande datum 7 april 2020. Als gevolg van de maatregelen rond COVID-19 kan ook de aangekondigde inloopbijeenkomst van 14 april niet doorgaan.

We bekijken nu op welke manier het adviestraject, om te komen tot een voorkeursvariant, het best kan worden georganiseerd en vormgegeven in deze tijd. Zodra hierover meer bekend is, volgt nadere berichtgeving.

Begrip voor de situatie

Uiteraard hebben we begrip voor de situatie. En op dit moment zijn er zaken die belangrijker zijn in de wereld en in Nederland. Daarbij zijn we donderdagmorgen nog even bij de kruising Nijenoordallee / Mondriaanlaan geweest, en als het Coronavirus niet kan worden ingedamd, dan is een aanpassing van de wegen wellicht niet eens meer nodig. Om 09:00 uur was er deze donderdagmorgen in ieder geval nauwelijks verkeer…

Laten we hopen dat het thuiswerken straks als het Coronavirus weg is een vaste gewoonte gaat worden, waardoor de druk op de wegen, de natuur en de leefomgeving van ons allemaal sterk verminderd wordt en we allemaal weer kunnen genieten van de rust, de ruimte en het groen!

Bericht op de site Beter Bereikbaar Wageningen