verkeer 2019 diagram dijkstra

Verkeer op de Mansholtlaan in 2019 hetzelfde als in 2012

De provincie Gelderland heeft een artikel op haar site geplaatst waarin zij melden dat het verkeer in 2019 op de provinciale wegen in Gelderland met 1,4% is gestegen, dat geldt echter niet voor Wageningen. Het verkeer in Wageningen én op het telpunt bij de Droevendaalsesteeg-Kierkamperweg / Mansholtlaan is namelijk nog steeds gelijk aan de aantallen van 2012. Jan Dijkstra trekt deze conclusie op basis van verkeersgegevens die de provincie zelf opmeet.

Verkeersgegevens in 2018

Met ongeloof werd in 2018 door de provincie gereageerd op het diagram dat Jan Dijkstra (CU) maakte over de toename van het verkeer in Wageningen. Hij liet in dat diagram zien dat de provincie Gelderland de verkeersverwachting voor Wageningen te hoog inschatte. Hij deed dat op basis van de eigen telgegevens van de provincie.

Twee jaar later

We zijn twee jaar verder en opnieuw heeft Jan Dijkstra een diagram gemaakt op basis van de door de provincie Gelderland verzamelde gegevens Hij laat zien dat op de drie provinciale invalswegen van Wageningen de groei lager is dan op alle andere provinciale wegen, namelijk 0,6 % en niet 1,4 %.  Vergeleken met het basisjaar 2012 is de drukte op deze wegen zelfs gelijk gebleven. Dat geldt ook voor de Mansholtlaan (telpunt Droevendaalsesteeg-Kierkamperweg), daar rijdt exact zoveel verkeer als in 2012!

Hieronder zie je zijn tweet van 23 februari

tweet jan dijkstra feb 20 verkeer

Geen groei bij telpunt Droevendaalsesteeg-Kierkamperweg / Mansholtlaan

We horen dat de provincie Gelderland uitgaat van een groei van 1 % op provinciale wegen in Wageningen. We zijn natuurlijk benieuwd naar de reden hiervan. Dit uitgangspunt van de provincie Gelderland lijkt in ieder geval niet te worden onderbouwd door de telgegevens van diezelfde provincie Gelderland.