Technische rapportage verkeersmodel 2018 nu online

We hebben er lang op gewacht, maar de technische rapportage van het verkeersmodel 2018 staat online op de site van de provincie Gelderland. We zijn nog aan het lezen, maar de eerste conclusie: het verkeer neemt veel minder toe dan de provincie eerder zei.

Het langverwachte rapport over het verkeersmodel Ede-Wageningen is uiteindelijk online gezet door de provincie Gelderland. Op de site van de Campusroute is hij toegevoegd aan het onderdeel project. Als je naar beneden scrolt zie je het staan, maar je kunt het ook hier downloaden als pdf. Voor de bijlagen verwijzen we je naar de site van de provincie, want die zijn heel groot.

Het verkeer groeit veel minder dan eerder voorspeld

Het model gaat voor 2030 uit van een groei van 3 % (laag scenario) tot 12 % (hoog scenario). Beide zijn vergeleken met 2018. Onze eerste conclusie is dat dit veel lager is dan het oorspronkelijke model dat bij de tervisielegging begin 2018 is gebruikt. Dat model had als basisjaar 2012 en ging uit van min of meer een verdubbeling van het verkeer in 2030. We weten – en dat heeft de provincie ook toegegeven – dat het verkeer tussen 2012 en 2018 niet is toegenomen. De provincie Gelderland is daarom immers in 2018 opnieuw het verkeer in en rondom Wageningen gaan tellen.

Knelpunt blijft: rotonde Droevendaalsesteeg

Uit de technische rapportage blijkt ook dat het het knelpunt ligt bij de rotonde Droevendaalsesteeg, de ingang van de Campus. Het lijkt logisch om eerst naar de aanpak van die rotonde te kijken, voor je verder gaat met aanleg van asfalt op andere plekken.

Meer info is te vinden op de projectpagina van de site van de Provincie Gelderland, speciaal voor de Campusroute.

Naar de projectpagina van de site campusroute.gelderland.nl

De laatste 5 nieuwsberichten